Midvieringen

De Midvieringen - ruimte om elkaar écht te ontmoeten
Twee keer per jaar wordt er vanuit de Jeugdsectie een Midviering georganiseerd. In het midden van de zomer, rond Sint-Jan, en in het midden van de winter, tussen kerst en Oud & Nieuw, komen we met een grote groep jonge mensen drie dagen samen.

Waarom?
Elke viering heeft een specifiek thema. De thema’s geven de mogelijkheid om actuele vraagstukken die je als jong mens tegen kan komen, vanuit antroposofisch perspectief te bekijken. Dit kan een manier zijn om inzicht te krijgen in de krachten die schuilgaan achter de fysieke gebeurtenissen in de wereld. Zo kan een spirituele kijk op gebeurtenissen, kracht geven om moedig en wakker in de wereld te staan.

Hoe ziet zo’n viering er uit?
Tijdens de viering zijn er lezingen, werkgroepen en kunstzinnige activiteiten rondom het thema. Hiernaast is er ruimte voor iedereen om op de locatie te slapen en er wordt samen heerlijk biologisch gegeten. We zingen elke dag met elkaar en er is altijd een avond waarop kan worden gedanst. En in de zomer springen we natuurlijk over het vuur! Bovenal zijn de Midvieringen een vrije ruimte om elkaar écht te ontmoeten.

Wees welkom!
De midvieringen zijn een manier voor jongeren, om op een laagdrempelige manier in contact te komen met antroposofie. Als je wil ontdekken wat antroposofie is, of als je er al bekend mee bent, je bent altijd welkom op een midviering!

Mocht je nieuwsgierig zijn of herinneringen willen ophalen, hier zijn enkele sfeerimpressies van de vorige edities. Zie hier de website.