De Jeugdsectie

De Jeugdsectie is een plek waar jongeren voor ontmoeting, inspiratie en kennismaking -met elkaar en met de antroposofie- kunnen samenkomen.

In deze stormachtige en gefragmenteerde tijd vinden we onszelf als jong mens zoekende en vol vragen; wie ben ik en wat kom ik op aarde doen? Hoe kom ik in verbinding met de ander? Wat is de rol van de mensheid en hoe draag ik zorg voor de aarde? Wat betekent het om mens te zijn, in deze tijd?

De Jeugdsectie wil een vrije ruimte en ontmoetingsplek zijn waarin jonge mensen dit soort grote (en kleine) vragen kunnen onderzoeken, waar we ons met elkaar kunnen ontwikkelen tot ons volle potentieel.

Als Jeugdsectie streven er naar iets bij te dragen aan de grote uitdagingen van de 21e eeuw, en samen te werken aan een gezonde wereld- en mensheidsontwikkeling. We werken aan deze vragen middels het verkennen van de antroposofie.

De antroposofie is voor ons een werkwijze die ons in staat stelt om de relatie tussen onszelf, de ander en de wereld te onderzoeken. Hiermee kan ze (jonge) mensen helpen in de innerlijke zoektocht naar onszelf en een hedendaagse spiritualiteit. We streven ernaar dit te ondersteunen door het verkennen van vragen, betekenisvolle ontmoeting en gesprek, en door het faciliteren en organiseren van initiatieven en activiteiten om elkaar te inspireren.

Je bent van harte uitgenodigd om deze vraagstukken samen met ons te onderzoeken!

Geïnteresseerd? Lees meer over de Antroposofie, onze Geschiedenis of bekijk onze Initiatieven. Als je vragen hebt of zelf een initiatief wilt starten, ben je van harte welkom om ons te mailen!

We zijn als Jeugdsectie onderdeel van de Antroposofische Vereniging in Nederland.