Midwinterviering | Balanceren in de wind

Foto’s door Tinka Kreeft & Marit Verboon

Midwinterviering 2018 – Verbindingskunstenaar: tussen materialisme en spiritualiteit

De Midwinterviering is een uitstekende plek om verbinding te vinden. Deze winter waren we in Den Haag vlakbij het strand. Zwervend over het strand, zingend in de ochtend, filosoferend tijdens de maaltijden hebben we elkaar ontmoet en uiteen gezet met het thema Verbindingskunstenaar: tussen materialisme en spiritualiteit.

De lezingen gegeven door Ed Taylor, Arie Bos en Inge van der Ploeg gaven ons nieuwe geestelijke voeding om samen in gesprek te raken. De wetenschap werd verbonden met de spiritualiteit en zorgde zo voor zeer actuele gespreksonderwerpen. Door de veelzijdigheid aan werkgroepen was er voor iedereen iets wils. Enerzijds kon er in de theorie gedoken worden, anderzijds werd de rust in het hoofd opgezocht tijdens een dansworkshop. Het denken, voelen en willen werd uitgebalanceerd in de variatie aan werkgroepen.

Na alle nieuwe ervaringen werd er in de avond geluisterd naar verhalen en muziek. Met als grand finale een optreden van de band The Koalaz. Zo vierden we de donkerste dagen van het jaar door het licht in elkaar te vinden. Op het ritme van de muziek dansten we ons nieuwe jaar tegemoet.

Met zestig jongeren op één plek drie dagen lang bracht rijkdom in gevoelens en gedachten. Wil je je op een creatieve en luchtige manier uiteenzetten met antroposofie, ben je opzoek naar waarde vriendschappen en verdieping, kom dan naar de Midzomerviering van 21 tot 24 juni.

Deel de vreugde: