Busreis – Februari dagen

Kunst en de geest – De rol van de kunsten in de huidige tijd.
31 januari – 3 februari 2019

Art&Spirit – Youth Section – Goetheanum

“Kunstenaars worden we niet door het ontwikkelen van symbolieken of allegorieën, maar door het groeien tot in de spirituele wereld, door spirituele kennis.”

Rudolf Steiner

Kunst en antroposofie gaan hand in hand. Rudolf Steiner was zelf kunstenaar en hij zag de kunst als een middel tot spirituele ontwikkeling. Gedurende de komende Februari-dagen in het Goetheanum zal de Jeugdsectie met de volgende vragen aan het werk gaan:

  • Waar vinden we het geestelijke aspect in de kunsten?
  • Hoe verhouden de kunst, wetenschap en spiritualiteit zich tot elkaar?
  • Waar vinden we de kunstenaars van onze tijd?
  • Waar komt de artistieke impuls van het menselijke wezen vandaan?
  • Welk doel dient de kunst?

Deelnemers komen van over de hele wereld samen om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Tijdens de conferentie zullen de deelnemers door middel van lezingen, workshops en voorstellingen in gesprek gaan over de bovenstaande thema’s.

Wil je er ook bij aanwezig zijn? Als jeugdsectie Nederland willen we graag een busreis organiseren om deel te nemen aan de conferentie. Zo kunnen we de reiskosten delen en gezellig samen reizen. Laat het ons weten als je geïnteresseerd bent zodat we passend vervoer kunnen regelen.

Ben je geïnteresseerd, meld je dan aan via de link hieronder. Er is maar een beperkt aantal plekken dus wacht niet te lang! We hopen een bus met 50 plekken te huren, wanneer deze bus vol is zullen de kosten het laagst zijn. Zekerheid over de prijs is er nog niet, maar denk aan een bedrag tussen de 35 en 75 euro. Mochten financiën een hindernis vormen om deel te nemen, schroom niet om contact met ons op te nemen.

Hieronder vind je een link naar de pagina van het evenement en een link naar het programma.

We hopen je in februari te zien!!


Deel de vreugde: