Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Beweging in de kunsten

23 maart @ 10:00 - 17:00

Beweging is de ziel van alle dingen – Auguste Rodin

Leven is beweging, een zich gestaag ontvouwende, vormende bewegingsstroom. Alle vormen om ons heen en in onszelf zijn uit dit soort bewegingen ontstaan. Dit kunnen groei-bewegingen zijn, zoals in de natuur, scheppende bewegingen, zoals in de kunsten, of innerlijke bewegingen, zoals in het denken. Die tot vorm gestolde bewegingen hebben op hun beurt weer het vermogen om ons uiterlijk en innerlijk ‘in beweging’ te brengen. Zo begeleiden architectuur en stedenbouw onze bewegingen door de ruimte, kunnen we door beeldhouwkunst en schilderkunst innerlijk bewogen worden en maken muziek, spraak, toneel en euritmie bezielde bewegingen beleefbaar. Als ‘zichtbaar geworden spraak en muziek’ is beweging bij uitstek het element van de euritmie.

De kwaliteit van al die bewegingen is van grote invloed op onze gezondheid en ons welbevinden. Voor onze gezondheid is een evenwicht tussen beweging en rust van vitaal belang, voor ons welbevinden is het kunnen beleven en tot uitdrukking brengen van wat ons innerlijk beweegt essentieel. We leven daarbij in een tijd waarin zowel onze uiterlijke als innerlijke bewegingen in toenemende mate worden gemechaniseerd. Daarom willen we tijdens deze themadag op zoek gaan naar de kunst van de ritmische en de bezielde beweging, zowel in de kunsten als in het dagelijks leven.

Deze themadag is de zesde in een reeks van zeven over de kunstelementen in de verschillende kunsten. Na de thema’s ruimte, vorm, kleur, klank en woord staat deze komende studiedag het element van de beweging centraal. De dag wordt georganiseerd door de secties voor Beeldende Kunsten en die voor Woord, Muziek en Euritmie van de Antroposofische Vereniging en is bedoeld voor iedereen die zich beroepsmatig of uit belangstelling voor het thema van de beweging interesseert.

Zaterdag 23 maart 2019, 10.00-17.00 uur, Elisabeth Vreedehuis, Riouwstraat 1, Den Haag. Kosten € 50, inclusief lunch, voor studenten € 25.

Aanmelden: voor 17 maart 2019 via de website van Motief (link vind je hieronder).

Namens de voorbereidingsgroep, Pieter van der Ree

Deel de vreugde:

Gegevens

Datum:
23 maart
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.motief.online/evenement/beweging-in-de-kunsten/

Organisator

Antroposofische Vereniging in Nederland
Website:
www.antroposofischevereniging.nl

Locatie

Elisabeth Vreedehuis
Riouwstraat 1
Den Haag, 2585 GP Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
070-3550039
Website:
https://www.vreedehuis.nl/
Deel de vreugde: