Internationaal

Net zoals de antroposofie is uitgegroeid tot een internationale beweging, heeft ook de impuls van de Jeugdsectie zich over de wereld verspreid. De Nederlandse Jeugdsectie heeft in haar fundament al een internationaal karakter: haar oprichting in 2017 vond plaats in aanwezigheid van Jeugdsectieleiders van over de hele wereld. De krachtige verbinding is terug te zien in de samenwerkingen met Jeugdsecties uit andere landen bij internationale conferenties en de reizen naar o.a. het Goetheanum.

 

Zodoende zijn we onderdeel van een grotere, wereldwijde beweging onder jongeren. In veel landen zijn Jeugdsectie (activiteiten) te vinden. De grootste hiervan is te vinden in het Goetheanum. Vaak komen jonge mensen hier naartoe voor studie, ontmoeting en conferenties. De ontmoetingen met jongeren, die met vergelijkbare levensvragen rondlopen, maar een heel andere achtergrond hebben, is altijd ontzettend inspirerend! Het kunnen delen van wat ons bezig houdt kan kracht geven om verder te werken in eigen land, wetende dat je vanuit een groter geheel gedragen wordt. 

 

Hier vind je een overzicht van alle contactgegevens van de internationale jeugdgroepen. 

 

Vanuit de Jeugdsectie Nederland nemen we regelmatig deel aan verschillende, internationale activiteiten in o.a. het Goetheanum. We organiseren vaak een gezamenlijke reis hier naar toe. Lees hierover meer onder het kopje reizen!