Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Musical | CORPORATE

25 april @ 20:00 - 22:30

€10

CORPORATE vertelt het verhaal van een agrarisch bedrijf dat het monopolie heeft op genetisch gemodificeerd voedsel en andere agrarische producten. Enerzijds worden de biotechnologische technieken die gebruikt worden vaak gezien als de oplossing voor het wereldvoedselprobleem. Anderzijds richt het bedrijf veel schade aan, waar de aarde en haar bewoners de consequenties van moeten dragen. De musical daagt de toeschouwer uit om na te denken over de verantwoordelijkheid die het met zich meebrengt om wereldburger te zijn, wat gezond is voor de aarde, wat is de natuur van de mens is en hoe je vanuit bewustzijn verantwoordelijkheid kunt nemen voor de aarde.  Hoe het verhaal dat de musical vertelt afloopt, is nog onduidelijk. Het is aan ons, de jonge generatie, om duurzame, ‘goede’ keuzes te maken, om zo hopelijk samen een vruchtbare toekomst creëren.

CORPORATE is helemaal zelfgemaakt (tekst, regie, muziek, dans) door studenten van Leiden University College, onder leiding van Marieke Vingerhoets. De inhoud is geïnspireerd op de onderwerpen die wij studeren: Global Challenges. Maar i.p.v. dit alleen maar op een academische manier te verwerken, zoals normaal op de universiteit gebeurd, is kunst is een krachtig middel dat de mogelijkheid heeft om direct tot de harten van mensen te spreken. Vandaar dat wij ervoor hebben gekozen om de politieke, economische en milieu-onderwerpen te verwerken in een musical!

Daarnaast is het antroposofische wereldbeeld, op een toegankelijke manier, verwerkt in het script van de musical. Iemand die er mee bekend is zal bijvoorbeeld de krachten van Lucifer en Ahriman herkennen in de raadgevers van de baas van het bedrijf. Een ander thema dat centraal staat is de schijnbare tegenstelling tussen twee werelden: aan de ene kant de wereld van een biologische boerin (gebaseerd op de wereld van de geesteswetenschap) en aan de andere kant de wereld van de ‘reguliere’ materialistisch georiënteerde wetenschap. De vraag die de musical stelt is, hoe kunnen we deze twee werelden bij elkaar brengen?

Deel de vreugde:

Gegevens

Datum:
25 april
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€10
Evenement Categorie:
Website:
corporatemusical.wordpress.com

Organisator

studenten van Leiden University College, o.l.v. Marieke Vingerhoets
Website:
corporatemusical.wordpress.com

Locatie

Zuiderstrandtheater
Houtrustweg 505
Den Haag, 2583 WB Nederland
+ Google Maps
Deel de vreugde: