Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Paasviering | Mens en plant in opstand

20 april @ 10:00 - 16:30

Zin in een fijne paasontmoeting?

De Jeugdsectie nodigt jou van harte uit op haar eerste Paasviering! Samen verdiepen we ons in de betekenis van Pasen en vieren we de opstandingsimpuls van het Paasfeest. Hoe voelt de opstanding voor de mens? Welke boodschap brengt de ontluiking van de natuur ons? Welke overeenkomsten vinden we in dit proces tussen de mens en de plant?

Met een inspirerende lezing over de relatie van mens en plant door Joan Botman en een lezing over de betekenis van Pasen door Faucon de Klijn en Leo Kool, en een creatieve tekenworkshop van Loes Botman zoeken we de antwoorden op deze vragen. Natuurlijk is er lekkere lunch, koffie/thee en voldoende ruimte om elkaar te leren ontmoeten. Iedereen is van harte welkom ongeacht de leeftijd. Dus ook de geliefde mensen om jou heen zijn welkom; vader, moeder, oom, tante, opa, oma, buurman of buurvrouw.

Praktische informatie:

Datum: zaterdag 20 april

Tijd: 10:00-16:30 uur

Plaats: Elisabeth Vreedehuis, Riouwstraat 1 in Den Haag

Kosten: €15 voor de jongere deelnemer (tot 35 jaar)*, €25 voor de oudere deelnemer**
inclusief lezingen, workshop, eten en drinken.

* Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er oplossingen te vinden. Stuur een korte mail naar contact@jeugdsectie.org of via ons contactformulier.

** Door uw hogere bijdrage maakt u het mogelijk, dat er een jongere tegen een gereduceerd bedrag kan komen.

Dit jaar komen we samen voor de Midzomerviering, Michaëldagen en de Midwinterviering. Met de Paasviering is de cyclus van de jaarfeesten rond. Heb je vragen over de Paasviering? Of een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op via contact@jeugdsectie.org of via ons contactformulier.

Korte beschrijving van de lezingen en de workshop

Joan Botman (1942) werkte als ouderwetse huisarts en bestudeerde zelfstandig de homeopathie. Uit interesse voor de geneeskrachtige werking van planten en experimenterend in zijn eigen moestuin, verzamelde hij vele inzichten over de planten. In zijn lezing over de mens en de plant zal Joan Botman ingaan op het wezen van de plant, en de verschillen en overeenkomsten tussen de mens en de plant.

Vanuit de Jeugdsectie zullen Faucon de Klijn (1985) en Leo Kool (1982) de antroposofische visie op Pasen benaderen. Zij zullen dit doen middels een deels esoterische, deels kunstzinnige aanpak.

Loes Botman (1968) is professioneel pastelkunstenares gespecialiseerd in het tekenen van dieren en planten. Vorig jaar vierde ze haar 25-jarig jubileum als kunstenares. Tijdens haar workshop zal ze ons gedurende een uur meenemen in haar magische pastelwereld.

[ Ontwerp van de poster: Loes Botman en Jan-Thijs van Heck]

Aanmelding Paasviering

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Deel de vreugde:

Gegevens

Datum:
20 april
Tijd:
10:00 - 16:30
Evenement Categorie:

Organisator

Jeugdsectie AViN
E-mail:
contact@jeugdsectie.org
Website:
https://jeugdsectie.org

Locatie

Elisabeth Vreedehuis
Riouwstraat 1
Den Haag, 2585 GP Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
070-3550039
Website:
https://www.vreedehuis.nl/
Deel de vreugde: